Ugrás a tartalomra
Weblapfutar.hu

Számítógépek javítása

Mitől melegszik fel egy laptop? Miért pörög hangosan a ventilátora?

A napi használat során a levegőben található por és egyéb szemcsék folyamatosan átáramlanak a laptop hűtési rendszerén. Ezen szennyeződések idővel lerakódnak a ventilátor lapátjain és a hőleadásért felelős lamellák belső felén. Minél szennyezettebbek ezen felületek, annál jobban felgyorsul az eltömődés folyamata ami akár még a ventilátor forgását is megakadályozhatják!

Laptopok tisztítása Debrecenben.

Elég csak a portalanítás egy már tartósan melegedő laptop esetén?

A sokáig fennálló magas hő kiszárítja a hűtésre szoruló alkatrészek (processzor és grafikus vezérlő) és a hűtőrendszer közötti hőátadásért felelős hővezető pasztát ami ugyancsak a hűtés fokozott elégtelenségéhez vezet. Ezen paszták bizonyos tartósan magas hőmérséklet felett elveszítik hővezető képességeiket ezért mindenképpen érdemes ezt is cserélni.

Laptopok tisztítása Debrecenben.

Mitől lesz lassú, instabil egy laptop?

Melegedés esetén elsősorban a ventilátor fordulatszámának növelésével próbálja a laptop a megfelelő üzemi hőmérsékleten tartani a kritikus alkatrészek hőfokát. Ilyenkor hangos lehet a laptop. Ha így sem sikerül megfelelő hőmérsékleten tartani a processzort vagy a grafikus vezérlőt akkor ezen alkatrészek teljesítményének csökkentéséhez fordul a rendszer. Ez esetben laptopunk erősen belassul. Legvégső esetben a laptop magától kikapcsol. Azonnal szervizbe kell vinni a gépet, ezáltal elkerülhető a teljes működésképtelenség!

Milyen időközönként érdemes tisztítani a hűtőrendszert?

Ez a környezeti körülményektől függ. Poros környezetben és ágyon használt laptopok hűtője hamarabb eltömődhet. Ajánlom a laptop hűtését évente, másfél évente kitisztíttatni.

Laptopok tisztítása Debrecenben.

Miből is áll egy általam végzett laptop tisztítása?

  • Gépház portalanítása;
  • Hűtési rendszer kiszerelése és teljes tisztítása;
  • Hővezető felületek megtisztítása;
  • Hővezető felületek lecserélése /Thermal paste, Thermal Pads/;
  • Teljes külső tisztítás;
  • Laptop tesztelése, melegedési értékek fogyelése;

Miért is fordulj hozzám a problémáddal?

A laptopok szétszerelését és összerakását nagyon körültekintően végzem így garantáltan karcmentes laptopot kapsz vissza. Garantálom, hogy minden csavar az eredeti helyére fog visszakerülni. Több mint 10 év tapasztalattal rendelkezem a laptopok és számítógépek szerelésével kapcsolatban. Csakis a legjobb minőségű alapanyagokkal és szerszámokkal dolgozom. Amennyiben nem tudom megoldanom a problémádat, úgy fizetned sem kell!

Mennyibe is fog kerülni a laptopod tisztítása?

Bizonyos laptopok alján találhatóak szerelőnyílások amelyen keresztül meg lehet bontani és kitakarítani a hűtési rendszert. Sajnos viszont a laptopok nagy százalékában csak a gépház teljes bontásával és az alaplap teljes kiemelésével lehet a hűtőrendszerhez hozzáférni. Részleges bontás esetén 5 000 Ft, teljes bontás esetén 7 000 Ft a laptopod takarításának ára.

További kérdéseid vannak?

Keress meg bátran kérdéseiddel a kapcsolat menüpont alatt található űrlapon keresztül vagy lépj velem kapcsolatba az élő chat szolgáltatás segítségével!

HP ProBook 4720s

ASUS laptop